Piciorul plat este o afecțiune a piciorului care se caracterizează prin aplatizarea arcului plantar longitudinal. Această condiție poate fi congenitală sau dobândită și poate provoca dureri la nivelul gleznei, taliei sau genunchilor.

Piciorul plat poate duce la oboseală rapidă, instabilitate în timpul mersului și poate crește riscul de leziuni la nivelul piciorului.

Tratament – Kinetoterapie

Pentru tratamentul piciorului plat, pot fi recomandate exerciții fizice, kinetoterapie, încălțăminte specială sau intervenții chirurgicale în cazurile severe.

Kinetoterapia este un tratament non-invaziv care poate fi folosit pentru piciorul plat. Exercițiile terapeutice regulate pot ajuta la întărirea și alinierea musculaturii piciorului și a gleznei pentru a sprijini arcul piciorului. Aceste exerciții ar putea include întinderi ale mușchilor gambei și ai tălpii, ridicări ale piciorului, exerții de echilibru pe un picior și rotații ale gleznei.

Exercițiile ar trebui efectuate sub supravegherea unui kinetoterapeut calificat pentru a evita vătămări suplimentare și pentru a obține cele mai bune rezultate.

Similar Posts